Archyvai

2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Kov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

Galerija

Edukaciniai užsiėmimai „Mes maitinamės sveikai“

Versekos mokykloje – daugiafunkciame centre vykdomas Britų Tarybos Active Citizens programos projektas „Sveikas pilietis“, kurio tikslas yra stiprinti bendruomenės sveikatą propaguojant sveiką gyvenimo būdą, vykdant bendras sveikatinimo veiklas.

Kovo 29 d. mokykloje-centre buvo organizuoti integraciniai edukaciniai sveikos mitybos užsiėmimai vaikams su tėvais „Mes maitinamės sveikai“, kuriuose dalyvavo ir mūsų partneriškų įstaigų – Šalčininkų r. Dainavos pagrindinės mokyklos bei Kalesninkų lopšelio-darželio, ugdytiniai su tėvais.

Užsiėmimų metu dalyviai pasisėmė ne tik teorinių žinių apie sveiką mitybą ir sveiko maisto pasirinkimą, bet ir pasidalijo savo patirtimi, atliko įvairias praktines, kūrybines ir lavinamąsias užduotis. Mažieji smalsuoliai kartu su tėveliais eksperimentavo su maisto produktais, sužinojo, kaip pasirinkti natūralią varškę, kokią įtaką organizmui daro riebus ir neriebus maistas, kiek cukraus yra limonade. Tėvai kartu su vaikais kūrė vienos dienos sveikos mitybos valgiaraštį, kurio pasistengs bent vieną dieną laikytis.

Labiausiai visus susirinkusius pradžiugino auklėtojų ir vaikų paruošti pasirodymai sveikos mitybos tema, kurių metu vaikai deklamavo eilėraščius ir dainavo linksmas daineles.

Užsiėmimų apibendrinimui dalyviai gamino sveikus užkandžius, kuriais vėliau visi vaišinosi.

Comments are closed.