Archyvai

2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Kov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

Galerija

Mūsų kelias nepriklausomybės link

Šių metų lapkričio 7 d. Versekos mokykloje – daugiafunkciame centre vyko Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečio minėjimas. Renginio organizatoriai: Lietuvos lenkų sąjungos Versekos skyrius ir Versekos mokykla – daugiafunkcis centras.

Minėjime dalyvavo Šalčininkų rajono savivaldybės mero pavaduotoja Jadvyga Sinkevič, Šalčininkų rajono savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Justyna Balion – Voitonis, Kalesninkų seniūnė  Danuta Vilbik, Kalesninkų L. Narbuto gimnazijos, Kalesninkų lopšelio – darželio bendruomenės ir Versekos apylinkių gyventojai.

Artėjančios šventės proga susirinkusiai bendruomenei pristatyta meninė programa „Mūsų kelias nepriklausomybės link“, kurią parengė ikimokyklinio ugdymo auklėtiniai, jaunimas ir suaugę vietos bendruomenės nariai. Poezijos, dainų, filmo ir prezentacijos dėka susirinkusieji pasinėrė į praeitį, prisiminė Lenkijos nepriklausomybės kelio istoriją ir kovas, kurios vyko taip pat ir mūsų vietovės teritorijoje, pagerbė tuos, kurie kovojo už laisvę, gimtosios kalbos, lenkų kultūros ir papročių išsaugojimą.

Susirinkę poezijos ir dainų  mylėtojai turėjo galimybę pasiklausyti patriotinės tematikos eilėraščių, kuriuos skaitė  Danuta Šablinskaitė, Marija Vilbik, Olga Novikevič ir dainų, kurias atliko Jelena ir Jaroslavas Omaralijevai.

Poetė Halina Jančunska pristatė eilėrašcius apie gimtinę, padovanojo vaikams savo knygas, skatindama juos kuo daugiau skaityti, kad išsaugotų savo gimtąją kalbą.

Mirena Garackevič Versekos mokyklos – daugiafunkcio centro direktorė, Lietuvos lenkų sąjungos Versekos skyriaus pirmininkė apibendrino meninį pasirodymą kreipdamasi į jaunimą ir ragindama, kad visada sugrįžtų prie gimtojo šeimos stalo bei išsaugotų savo gimtojo krašto kultūrą, tradicijas ir papročius.

Po meninės programos, prie puodelio kavos susirinkusieji dalijosi įvykusio renginio įspūdžiais ir refleksijomis.

Neformaliojo švietimo ir kultūrinių renginių organizatorė

Ana Prontkelevič

Comments are closed.