Archyvai

2024 m. balandžio mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Kov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Facebook

Galerija

Užsiėmimai jaunimui pagal projektą „Verseka – sveikam jaunimui, jaunimas – kaimo pažangai“.

2017 m. gegužės – birželio mėnesiais Šalčininkų r. Versekos mokykloje – daugiafunkciame centre vyko  užsiėmimai jaunimui pagal  projektą, finansuojamą Jaunimo programos lėšomis „Verseka – sveikam jaunimui, jaunimas – kaimo pažangai“.

 Partneriai: Šalčininkų r. Kalesninkų L. Narbuto gimnazija ( socialinė pedagogė Gitana Šablinskaja), Šalčininkų r. Kalesninkų seniūnija ( socialinė darbuotoja Ana Palevič), Šalčininkų r. savivaldybės visuomenės sveikatos biuras ( direktorė Janina Alkovska, visuomenės sveikatos stebėsenos specialistės Justyna Vojevodskaja ir Nina Šilkienė).

Projekto koordinatorius – neformaliojo švietimo ir kultūrinių renginių organizatorė Ana Prontkelevič.

Pagrindinis projekto tikslas – sudaryti sąlygas kaimo vietovės jaunimui aktyviai dalyvauti visuomeninėje veikloje, sprendžiant jaunimo problemas; tapti fiziškai aktyvesniems, sveikesniems, per sportą ir aktyvią jaunimo veiklą įtraukti suaugusius ir stiprinti kaimo gyventojų bendruomeniškumą; mažinti jaunimo socialinės atskirties apraiškas.

Projekto vykdymo metu buvo suteikta galimybė visam kaimo jaunimui laisvai įgyvendinti savo idėjas, ugdyti pasitikėjimą savimi, propaguojant sveiko gyvenimo būdą.

Jaunimas dalyvavo socialinius įgūdžius ir psichinę sveikatą stiprinančiuose užsiėmimuose bei sportinėje veikloje.

 Projekto  partneriai paruošė jaunimui  paskaitas apie sveiką gyvenimą temomis: „Kodėl svarbu pažinti save?“, „Jaunimo socialinės problemos“, „Sportas, sveikas maitinimas ir sveiko maisto gaminimas – sveiko gyvenimo propagavimas“, „Priklausomybių prevencija“.

 Praktinė dalis vyko ne tik aktų salėje, bet ir kitose mokyklos – centro erdvėse: skaitykloje, laisvalaikio kambaryje  ir sporto aikštėje.

 Projekto apibendrinimui  Versekos mokyklos daugiafunkcio centro neformaliojo švietimo ir kultūrinių renginių organizatorė Ana Prontkelevič organizavo jaunimo integravimo į visuomenę,  bendravimo ir bendradarbiavimo poreikių lavinimo užsiėmimus. Per savo aktyvią veiklą, propaguodamas sveiką gyvenimo būdą, jaunimas įtraukė ir suaugusius. Suaugusieji noriai dalyvavo integruotuose užsiėmimuose su jaunimu ir projekto pristatyme, praktikavo šiaurietiško ėjimo techniką kartu su Šalčininkų visuomenės sveikatos biuro instruktoriais bei dalyvavo pirmosios pagalbos mokymuose, kuriuos vedė visuomenės sveikatos stebėsenos specialistė Nina Šilkienė.

Projekto lėšomis įgyti lauko treniruokliai, kuriais gali naudotis ne tik jaunimas, bet ir visa bendruomenė. Sudarytos sąlygos kaimo vietovės jaunimui, suaugusiems ir vaikams nuolat naudotis sporto aikštele, kuri yra atnaujinama ir naudojama telkiant ir aktyvinant vietos bei kaimynines bendruomenes.

Versekos mokyklos – daugiafunkcio centro neformaliojo švietimo ir kultūrinių renginių organizatorė Ana Prontkelevič

Comments are closed.