Archyvai

2024 m. gegužės mėn.
Pr A T K Pn Š S
« Kov    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Facebook

Galerija

Užgavėnės

Šių metų kovo 3 dieną Versekos mokyklos – daugiafunkcio cetro aikštėje kaimo bendruomenė susirinko švęsti Užgavėnių, kurios vyko laikantis visų tradicijų ir papročių. Žmonės atėjo pasilinksminti prieš Didžiąją gavėnią, atsipalaiduoti, padainuoti, pašokti visi kartu ir bent šią dieną pamiršti visus rūpesčius. Atvykusius į šventę svečius pasitiko Versekos mokyklos  –  daugiafunkcio centro direktorė Mirena Garackevič. Taip pat turėjome garbės susitikti su Versekos kaimo seniūnaičiu G. Bovgiro.

Užgavėnės žavi liaudiško humoro grožiu ir kūrybingumu. Todėl ir mūsų šventėje nepristigo joms  būdingų šokių, dainų, visokiausių žaidimų, ir aišku, persirengėlių. Pagrindiniai šventės veikėjai Lašininis ir Kanapinis, čigonai ir ožka linksmino susiburusius svečius.

Taip pat šią dieną buvo surengta  Kaziuko mugė, kurioje talentingi kaimo gyventojai galėjo pademonstruoti savo rankdarbius, o visi norintys galėjo ir jų įsigyti. Tikima, kad jei per Užgavėnes gerai ir sočiai valgysi, būsi sotus ir stiprus visus metus. Tad ir čia dalyviai turėjo progą paragauti tradicinių patiekalų. Jie buvo vaišinami blynais, spurgomis ir kitais patiekalais.

Šventę užbaigė Morės deginimas. Taip žmonės atsisveikino su žiema ir pasitiko pavasarį. Linksmas būrys šokdamas aplink degančią Morę  tarė žiemai „Iki pasimatymo kitais metais“.

 

Comments are closed.